אודות אומנויות לחימה עמי ניב

התאחדות לאומנויות לחימה עמי ניב – השם אומר הכל !

  • עמי ניב – דאן 10 קרב מגע, דאן 7 ג'יו ג'יטסו, דאן 4 אייקידו
  • מאז 1986 גדלו אצלנו דורות של תלמידים, חגורות שחורות ומדריכים בעלי סניפים ברחבי הארץ ובעולם.
  • עמי: "בעמותה למצוינות בחינוך ובספורט אצלנו זה לא חוג אלא דרך חיים ! אנו בונים ספורטאים עם ערכים".
  • תחת קורת גג אחת – תלמידינו נבחנים לחגורה שחורה במספר מקצועות לחוד באופן מקצועי עם הכרה בינלאומית.
  • צוות המאמנים שלנו – רואים עצמנו בשליחות חינוכית. בוגרי וינגייט ובעלי ניסיון רב עם ילדים, נוער, ובוגרים.
  • יחס חם ומשפחתי עם נכונות להקשיב להורים/למתאמנים ולשתף אתכם באתגרים שעולים בדרך להצלחה תוך מתן תשומת לב לכל אחד ואחת.

שיטת קרב מגע עמי ניב

קרב מגע עמי ניב היא אומנות קרב ישראלית המחנכת נגד אלימות רחוב. אותה פיתח במהלך שנות ה 90 עמי ניב אשר ראה צורך חיוני לחנך את תלמידיו נגד אלימות פיסית ומילולית ורק לאחר מכן ללמד את החניכים כיצד להגן על עצמם נגד אלימות רחוב.

השיטה מדגישה עקרונות חינוכיים של כבוד עצמי, כבוד להורים למאמן וכבוד לזולת יחד עם צניעות וסובלנות. ערכים אלו מודגשים באימונים ומשמשים את החניכים גם בחיי היום יום. בשלב מתקדם כשהפנים התלמיד ערכים אלו, יוכל לקבל הבנה עמוקה יותר של שיטת קרב מגע עמי ניב בפרט ואומנויות לחימה בכלל. מתוך עקרונות אלו, נקראת גם השיטה “אייקי“. מקור המילה מהשפה היפנית ופירושה “איי” – הרמוניה, “קי” – אנרגיה פנימית ובעברית ראשי תיבות של “אומנות קרב ישראלית”. בנוסף ראה עמי ניב צורך בעמותה שתיתן חסות לאומנויות לחימה שונות הקיימות בארץ אך לא גדולות מספיק להכרה ארצית או הקמת עמותה משלהן.

מבחינה תפיסתית נבדלת קרב מגע עמי ניב משאר אומנויות הלחימה בכך שהיא משלבת חינוך להרמוניה ,שלוות נפש וסובלנות, יחד עם היכולת להתמודד מול מציאות הרחוב העכשווית הדורשת בשעת הצורך אגרסיביות וטכניקה יעילה. שילוב זה דורש מהמאמן להכין את החניך ברמה טכנית, נפשית ופיזית להתמודדות ברחוב מול תוקף אחד או מספר תוקפים עם כלי נשק חם או קר.

טכניקות ההגנה וההתקפה הנלמדות קרב מגע עמי ניב בנויות מתנועות טבעיות לאדם, תנועות סיבוביות וקוויות המשלבת מכות ידיים ורגליים עם נעילת מפרקים והטלות. בשלב מתקדם שמה קרב מגע עמי ניב דגש על כך שכל תרגיל יסתיים כשהתוקף מנוטרל על הקרקע והמתגונן מוכן להמשך קרב מול תוקף או תוקפים נוספים.

כמו כן, נלמדים קרב מגע עמי ניב טכניקות של שימוש בכלי נשק קרים כגון: מקל קצר או ארוך, אלה וסכין וכן על לימוד התגוננות מפני כלי נשק אלו. בשלב מאוחר יותר, נלמדות טכניקות הגנה נגד כלי נשק חמים כגון: אקדח ורובה. יעילות כל תרגיל נמדדת בעיקר ביכולת ביצוע התרגיל של חלש מול חזק או ילד מול מבוגר.

האימונים קרב מגע עמי ניב מתמקדים על ארבעה תחומים: שיפור היכולת הטכנית, שיפור היכולת הגופנית, שיפור היכולת הנפשית והדמיות (שילוב של שלושת התחומים יחד).

מבחינה טכנית, המטרה באימון היא להביא את התלמיד ליכולת ביצוע תרגיל באופן לא חשיבתי (אינסטינקטיבי) ובכך לקצר את זמן התגובה שתגובה זו תיתן פתרון יעיל במצבים שונים ברחוב. כדי לשפר את היכולת הגופנית, המוטורית והקורדנטיבית, מתאמנים התלמידים על מיומנויות אקרובטיות בנוסף למיומנויות שונות ובסיסיות לשיפור הכושר הגופני הדרוש לכל תלמיד. שיפור היכולת הנפשית בא לידי ביטוי באימון התלמיד להתמודד מול מצבי לחץ ובכך לשמור על קור-רוח בזמן שבו הוא נדרש להגן על עצמו בזמן אמת.

ולבסוף, שילוב של יכולות אלו יחד מתורגלות בתרגילי הדמיה (סימולציות) שונים, המקבילים למצבים שבהם עלול החניך להיתקל בחיי היום יום. אימוני ההדמיות מביאים את התלמיד ליכולת התמודדות עם מצבי לחץ תוך כדי שליטה עצמית ומענה יעיל ומהיר מול התקפות שונות ברחוב.

במהלך האימונים קרב מגע עמי ניב ייחשף החניך באופן הדרגתי (בהתאם לרמתו המקצועית), למספר נושאים אשר יעצבו את אופן לימודיו, הגנה עצמית המלמדת את החניך להתגונן בפני התקפה אחת (הגנה, התקפה וסיום). קרב פנים מול פנים ,לימוד החניך רצף של הגנות והתקפות המתפתחות לקרב. האומנות שבלחימה, פתיחת אופקיו של התלמיד לסגנונות קרב שונים ונקודת ראייה רחבה יותר של קרב מגע עמי ניב כאומנות לחימה.

קרב מגע עמי ניב לוחמה בטרור ואכיפת החוק, אימון מתקדם של לוחם להתמודדות עם מצבים מורכבים כגון פעילות חבלנית, חילוץ בני ערובה או מספר תוקפים עם נשק חם. במצבים אלו דרוש שיתוף פעולה של מספר לוחמים ושילוב של טכניקות מתקדמות ואסטרטגיית לחימה הן של הלוחם היחיד והן של הצוות.

קרב מגע עמי ניב הכרה בינלאומית בנובמבר 1999 על ידי האיגוד העולמי לאומנויות לחימה“ World Union Martial  Arts Federations”ומאז החל עמי ניב להפיץ את תורתו ברחבי הארץ והעולם הן בתחום אומנות הלחימה והן בתחום הלוחמה בטרור המוצגת לאנשי יחידות מובחרות ולכוחות הביטחון השונים.

עמי ניב

עמי ניב עלה לישראל לעיר חדרה כשהיה בן שבע, זמן קצר לאחר עלייתו החל את דרכו באומנויות הלחימה.
תחילה החל להתאמן בג‘ודו ובג‘יו ג‘יטסו ובגיל 16 עבר להתאמן בשיטת ה“קרב מגע“, והיה אחד התלמידים הבכירים של אימי ליכטנפלד ואלי אביקזר, בעשור האחרון לחייו של אבי תורת ה“קרב מגע“ הפך עמי ניב
לתלמיד הקרוב ביותר לאימי ליכטנפלד הן מבחינה מקצועית והן מבחינה רוחנית. וכיום עמי ניב נחשב לממשיך דרכו.

את שירותו הצבאי העביר עמי ניב כמדריך כושר קרבי ומדריך קרב מגע במחלקת כושר קרבי בה“ד 8 עד יומו האחרון בשירות המילואים.  בשיתוף עם כמה ראשי מחלקת כושר קרבי, אלוף משנה שלמה בן גל, אלוף משנה חיים תל-אביבי, אלוף משנה אבי חרוש ז“ל. יחד הגו והוציאו לראשונה לפועל תכנית הגנה עצמית לחיילות פיקוד הצפון.

במקביל העביר עמי ניב אימוני קרב מגע ללוחמי יחידות מובחרות ומסווגות ביותר שהיו אחריות על מבצעים נועזים ביותר בצה“ל. עד היום, נחשב עמי ניב לאחד המדריכים הבכירים במחלקת כושר קרבי ואחד האישים הבולטים בתחומי הלוחמה בטרור, אבטחה ואכיפת החוק.

לאחר שירותו הצבאי ובמקביל להמשך אימוניו ועיסוקיו בתחום הביטחוני, לימוד יחידות מיוחדות אבטחה ואכיפת החוק, פתח עמי ניב מכון כושר ואומנויות לחימה בעיר מגוריו אשר בחדרה. משם החל את דרכו כאיש חינוך ומורה דרך לילדים ונערים רבים בעיר במקביל הדריך יחידות ללוחמה בטרור, אבטחה ואכיפת החוק
והיה מייעץ למנהלים וקצינים בכירים. במשך השנים הפך עמי ניב לאחד התלמידים הבולטים והבכירים של אימי ליכטנפלד ואלי אביקזר בשיטת הקרב מגע. אלי אביקזר ועמי ניב הינם המייסדים של עמותת ק.מ.י – קרב מגן ישראלי. כמו כן, הפך לבן בית בביתו של אימי ליכטנפלד ואף סעד אותו עד ימיו האחרונים, איתו היה מבלה שעות בשיחות פילוסופיות על החיים והתייעצויות בנושאים מקצועיים.

עמי ניב ראה באימי ליכטנפלד את מורהו הרוחני ומבחינה מקצועית קיבל ממנו את העקרונות הבסיסיים להגנה עצמית ברחוב ובשלב מסוים
לאחר שנים של התייעצויות ודיונים אף קיבל את ברכת הדרך של אימי ליכטנפלד לייסד את שיטת קרב מגע עמי ניב.

ככל שהעמיק בתורות הלחימה השונות הרגיש עמי ניב חוסר בתשומת הלב על הנפש וההרמוניה. את הדרך להשלמת החסר מצא בשיטת האייקידו, לאחר השתתפות במספר סמינרים אצלי גדולי המורים באייקידו מצא את אדמונד קרן בשיטת Aikido Ryu Iwama Takemusu . עמי ניב התאמן תחת אדמונד קרן, אשר החליט לטפחו כאּו ִצ‘יֶ-ד ִשי. לאחר שנתיים של אימונים אינטנסיביים הן בסמינרים וכן כאּו ִצ‘יֶ-ד ִשי בביתו של אדמונד קרן, עבר עמי ניב את המבחן לחגורה שחורה באייקידו בהצטיינות בפני תלמידיו הבכירים של אדמונד קרן.
והמשיך עמי ניב להשתתף ולהתפתח בסמינרים נוספים בתורות לחימה שונות כגון: ג‘יו-ג‘יטסו ואייקי-ג‘יטסו תחת גדולי המורים בעולם.

במהלך שנות ה- ,90 לאחר שראה לא מעט דרכים בעולם אומנויות הלחימה, התחיל עמי ניב לפתח שיטת קרב מגע עמי ניב אשר תיתן פתרונות חדשים להתמודדות עם נגע האלימות, הפשע והטרור הגואה בארץ ובעולם. עמי ניב ראה צורך לשלב רוגע ושלוות נפש יחד עם נחישות ואופי אגרסיבי הדרושים לכל אדם
הנתון למצבי אלימות ברחוב. בנוסף, ראה צורך חיוני ביותר לדגש חינוכי חזק על סובלנות והקניית ערכים. כל אלו הובילו את עמי ניב לייסד את שיטת קרב מגע אייקי, זאת למרות גילו הצעיר יחסית למייסדי שיטות אחרות בעולם.

כיום עמי ניב מדריך יחידות עלית בתחומי הלוחמה בטרור, אבטחה ואכיפת החוק באירופה, חבר העמים וברית המועצות זכה לכבוד גדול להדריך יחידות משטרה מיוחדות, כגון ”אמון“ של ברית המועצות ואף זכה לאזרחות ועבד בשיתוף עם גנרלים בכירים על שיטת הדרכה וטכניקות חדשות שהם התבססו על זכות האדם וחירותו תוך ביצוע משימות ושמירה על כח סביר שכידוע לכל משטרי הקומוניזם נושאים אלה היו זרים וכל זה על מנת לקדם את שיטת קרב מגע עמי ניב בארץ ובעולם שהוא חזונו של עמי ניב.

במקביל גדולי אומנויות לחימה מזמינים את עמי ניב לסמינרים שהם מעבירים לתלמידיהם הבכירים על מנת להעשיר את הידע של תלמידיהם בתחומי הלוחמה בטרור, אבטחה ואכיפת החוק כיום עמי ניב מתגורר בחדרה הוא מאמן את תלמידיו הבכירים, מעביר מחנות אימונים לכל תלמידי קרב מגע עמי ניב ומתפקד כנשיא בהתנדבות התאחדות קרב מגע עמי ניב. כמו כן, ממשיך לייצג את מדינת ישראל בסמינרים של לוחמה בטרור, אבטחה ואכיפת החוק, אומנויות לחימה, קרב מגע עמי ניב, בחוץ
לארץ וזוכה לכבוד ולהערכה מקצועית.

10 עקרונות, מטרותיו העיקריות של עמי ניב

”במהלך שנות ה- ,90 לאחר שראיתי לא מעט דרכים בעולם אומנויות הלחימה, לנוכח המציאות של חוסר
שלוות הנפש באזרחי מדינת ישראל כתוצאה מנגע האלימות הגואה, התחלתי לפתח את שיטת ”קרב מגע עמי
ניב“. שיטה אשר תוביל לתיקון מצב האלימות בקרב הקהילה ולאורח חיים שלו יותר“.

01

”דרכו של התלמיד במהלך אימוניו יחלו בהקניית דרך ארץ וחינוך לכבוד הזולת על מנת שיוכל להבין את משמעות ואהבת לרעך כמוך“

02

“ תלמידי יראו את אומנות הלחימה כדרך חיים ודרך רוחנית להקניית שלוות נפש, והיכולת להתמודד בנגע האלימות הגואה בחברתנו“.

03

”תלמיד אשר עומד בקריטריונים הללו ומתמיד באימוניו יהפוך בשלב מסוים לכלי נשק להגנה עצמית בראש ובראשונה, וכן גם לכלי נשק להתקפה, אך יחד עם זאת לא ישתמש בדרך שבה חונך לרעה אלא ההפך הוא הנכון!“

04

”נסה לא להיגרר לאלימות גופנית כאשר אתה מותקף מילולית ובזמן שאתה מותקף גופנית עשה ככל
יכולתך על מנת לא להיפגע ולמנוע פגיעה של הסובבים אותך“

05

”יעילות תרגיל בהגנה-עצמית נמדד ביכולת ביצוע של אדם מול תוקף גדול וחזק ממנו“.

06

”שאיפתי היא שכל תרגיל יהיה קל ופשוט לביצוע על מנת שהרצף התנועתי יהיה דומה לתנועות הטבעיות של הגוף“.

07

”הרצף הנכון לביצוע תרגיל מושלם הוא לא לבצע רק הגנה והתקפה, אלה גם להגיע למצב שבו היריב ינוטרל על הקרקע ושאין לו אפשרות נוספת להתקפה ובו בזמן להימנע מהתקפות של תוקפים נוספים“.

08

”על מנת ליצור המחשה של מצבי לחץ נפשי ופיסי הנגרמים כתוצאה מהתקפה אלימה ברחוב, יבוצעו התרגילים הנלמדים בסימולציות שונות הגורמות למצביי לחץ ואף הגעה למיומנות ביצוע
אינסטינקטיבי – לא חשיבתי ”.

09

”אחד מהנושאים שאני מעביר לתלמידי הבכירים, הם מיומנות בלחימה בטרור, שבהן התמודדות מול מצבי איום בכלי נשק כגון: אקדח, רובה או רימון, השתלטות על מחזיקי בני-ערובה או התמודדות מול מספר תוקפים בעלי נשק קר“.

10

”כאשר תלמיד קרב מגע עמי ניב עומד בכל עקרונותיי ומגיע לרמה בכירה, מקבל התלמיד ידע במגוון אומנויות לחימה אשר מובילות אותו להבנה עמוקה יותר של האומנות שבלחימה והליכה בדרך הלוחם ומכשיר אותו להיות מדריך וממשיך דרך בקרב מגע עמי ניב בין לאומי.